Vi kigger nærmere på quality score

Quality scoren tør siges at være nøglen til at få succes på Adwords. Denne score har en enorm indflydelse på dit budget og din effektivitet. Lidt ligesom din kreditværdi kan afgøre om du er kreditværdi og kan låne penge i banken. Her gælder samme regler på Adwords.

Er du “kreditværdi” til at blive belønnet? 

Hvis du følger Googles regler og hvis du er er relevant og opdateret, jamen så bliver du også belønnet for det, i form af billigere CPC priser og en bedre placering på Googles søgeordsliste.

Dog ser vi i mange tilfælde hvor Adwords-brugere finder dette vurderingssystem udefinerbar. Det kan være svært at forstå systemet og hvordan man opnår det bedste resultat. Derfor løfter vi gardiner og vil med denne guide overskueliggøre Quality scoren.

Vi gennemgår i dette blogindlæg: 

– Hvad er Quality scoren?
– Hvordan bedømmer Google ens Adwords konto?
– Hvorfor Quality scoren?
– Hvordan opnår man det bedste resultat?

Hvad er Quality scoren?

Quality scoren er Googles måde at bedømme din kvalitet og din relevans på.

Din Quality score afhænger af følgende variabler:

  • Din CTR (Click through rate).
  • Relevansen for hvert søgeord i forhold til den annoncegruppe de befinder sig i.
  • Relevansen for din annonce.
  • Din landingpage
  • Din Adwords kontos tidligere data. 

Når disse variabler er blevet taget i betragtning vil Google give dig en score som herefter ganges med dit maksimum bud, og efterfølgende vil Google fastlægge din placering på Googles resultatsliste samt din CPC, se nedenstående illustration.

Vi kigger på Quality Score

Illustrationen illustrerer altså hvor langt man kan komme med en god Quality score. Man sparer altså en hel del penge ved at have en høj score.

Vi er ikke helt klare over hvilke af de før nævnte variabler som bliver vægtet højeste når din Quality score fastlægges. Dog ved vi at din CTR er den vigtigste komponent. Hvis en stor procentdel kunder eksponeres for din annonce og herefter klikker sig ind på din landingspage, bliver din CTR selvfølgelig høj. Dette er en stærk indikation på at du er relevant samt informerende overfor kunderne i dine annoncer, og det belønner Google dig efterfølgende med.

Google belønner dig med følgende:

– En god annonceplacering på søgeresultatssiden.
– Lavere omkostninger.

Hvorfor en Quality score?
Google største interesse er selvfølgelig at være den foretrukne søgeplatform. Som ordet “quality” også dækker over, ønsker Google at deres besøgende får leveret det mest relevante samt kvalitetsfyldte resultat når de søger. Af den grund er de ikke interesseret i websideindehavere, som pumper penge i populære søgeord, som ikke har noget med det de sælger eller tilbyder at gøre. Det ville f.eks. ikke give mening hvis en kunde søgte efter sko på Google, men blev eksponeret for en annonce som solgte videospil. Hvis alle brugere på Adwords kunne gøre dette ville Google hurtigt blive anset for værende en upålidelig platform, som ikke leverede top relevante resultater. Det er nemlig dét som karakteriserer Google; at de altid er tilstedeværende og kan give kunderne svar på det de søger efter.

Se også gerne vores blogindlæg om micromoments, som forklarer hvordan du som virksomhed kan være tilstede når dine kunder søger efter dig. 

Af den grund har Google opstillet Quality scoren. Først og fremmest så de kan sikre relevansen, men også så det som Adwords-brugere bliver fortrækkeligt at sammensætte en kvalitetsfyldt konto.

Fordelene ved at forbedre din Quality score:

Ud fra flere undersøgelse kan vi konkluderer at Quality scoren har et direkte sammenhæng med din PPC kampagnes succes. Ved at optimerer din Quality score  har du mulighed for at opnå en højere ROI (Return on investment). Dette skyldes, at en højere Quality score medfører en lavere cost per conversion. Cost per conversion er ikke det sammen som cost per click. Her handler det ikke om, hvor meget du betaler per klik men, hvor meget du betaler når en person gennemfører en konvertering. En konvertering kan både dække over et køb såvel en tilmelding af et nyhedsbrev. Eftersom det ikke er alle klik som ender ud i en konvertering, så er cost per conversion en del højere en cost per click.

Heldigvis sænker en god Quality score både din cost per click OG din cost per conversion.

Des højere en Quality score du har desto lavere omkostninger kan du få. En anden ting at bide mærke i er, at selvom denne vurdering Google tildeler dig er fordelagtigt for Google som virksomhed, så er det også en måde at fortælle dig som Adwords-bruger på, at dine annoncer er relevante for dine potentielle kunder, og du hertil har målrettet dig korrekt, hvilket i sidste ende vil bibringe dig eksponering samt mersalg.

Så nu kommer ”the million dollar question.”

Hvordan forbedre du din Quality score?

Eftersom Quality scoren afgør hvor henne og hvor ofte dine annoncer bliver udløst, så er det vigtigt at øge din ratings ved at optimere konsekvent på din konto. Dette kan opnås ved at fokuserer på nedenstående områder:

1. Søgeords research

Tilføj nye, yderst relevante søgeord til dine kampagner som kan bidrage til at øge din CTR.

2. Inddeling af søgeord

Opdel dine søgeord i små, organiserede annoncegrupper, så du får de mest relevante annoncer, som dækker så præcist som muligt over dine søgeord.

3. Gennemarbejd annoncetekster

Splittest dine annoncer så de er målrettede og relevante for annoncegruppens søgeord men vigtigst af alt så de er relevante for dine potentielle kunder. Dette vil også kunne øge din CTR og herved din Quality score.

4. Optimerede landingspages

Benyt landingspages, som er knyttet direkte til dine søgeord, så kunden kommer ind præcis det sted de ledte efter. Det er f.eks. en rigtig dårlig idé at føre dine kunder til din forside, så de herefter skal ind og leder efter det de søgte efter inde under dine underkategorier. Den nutidige forbruger skal have en svar serveret inde for få sekunder, og for at opretholde deres opmærksomhed er det derfor vigtigt at give dem præcist det de søger efter.

5. Annonceudvidelser

En god måde også at forbedre din Quality score på, er ved at tilføje annonceudvidelser.

6. Tilføje negative søgeord

Du bør altid undersøge dine søgeterme for nye søgeord såvel negative søgeord. Ved søgetermer kan du let identificere hvis du har misledt dine de søgende, hvis de er blevet eksponeret for din artikel selvom søgeordet er helt forkert i forhold til hvad du tilbyder kunden. Dette er også en vigtig faktor for at opretholde relevans og herved anskaffe en høj Quality score.

Som du nok kan se er Quality scoren blot en måling af relevansen. Det handler om at strukturere din kampagne således at kontoens indhold har en rød tråd gennem alle kampagnerne. Både i forhold til søgeord men også i forhold til de tilhørende annoncer samt landingspages.

Der er ikke et direkte svar på hvordan du præcist opnår en topscore, men en ting er sikkert, og det er at relevans er nøgleordet og optimering er værktøjet. Så se at få forbedret din score så du kan spare på dit budget og ligge i toppen på søgeresultatssiden.