Kan man i tale til følel?ser i Google AdWords

Vi har erfaret at mange virksomheder som benytter sig af Adwords, ofte lader deres annoncer stå til efter de har oprettet en konto.

Derfor har vi i dette blogindlæg lagt fokus på, hvorfor det er vigtigt at teste, genskabe og optimere dine annoncer. Vi vil derfor beskrive hvordan du på bedstevis kan få gode resultater med Adwords gennem dine annoncer.

Når der er tale om søgenetværkskampagner er der altid en del parametre, som skal justeres på.

Du skal have en relevant og fængende landingspage, målrettede søgeord samt negative søgeord og sidst men ikke mindst uimodståelige annoncer.

Alle aktiviteter er vigtige i en Adwords kampagne. Men dét, som skal fange kundens opmærksomhed og som er ansigtet udadtil for din webside og dine produkter, er dine annoncer.

Dine annoncer er dét som møder kunden først, og er derfor det første led i kundens købsbeslutningsproces. Derfor er annoncerne de vigtigste at værne om samt optimere på.

Det gælder om at finde de bedste sammensætninger og aldrig lade sig nøjes. En Adwordskonto skal kontinuerligt opdateres, og det samme gælder for dine annoncer.

Hvorfor?

Jo, ser du. Du kan have den bedste landingspage med SEO, gode søgeord og gode tekster, men hvis du viser en forkert annonce til dine potentielle kunder, vil ingen klikke sig ind på din webside.

Dog, hvis du har en målrettet samt fængende annonce, som giver mening i forhold til dine søgeord og din landingspage, så får du netop alle de gode relevante kliks, som formodentlig konverterer.

Lad os tage et eksempel;

For et stykke tid siden kom en kunde til os for at få hjælp til sin Adwords.

Kunden havde fine resultater, ikke fantastiske resultater, men de gav kunden et overkommeligt resultat. Generelt set havde de, de fleste elementer på plads, med én undtagelse;

Annoncerne

Eftersom alt andet var sat op korrekt på deres Adwordskonto, fokuserede vi derfor på deres annoncer.

Vi nulstillede derfor deres annoncer og slettede det forgængerne arbejder på disse. Hertil oprettede vi nye tilter, specialtegn, annonceudvidelser og tilføjede søgeord i teksterne, således at de matchede den givne landingspage.

Det var en simpel optimering, men gav kunden imponerende resultater.

Hvad var effekten af dette?

Kundens konverteringsrate steg med 200 %, CTR’en (click through rate) steg og herved forbedredes Quality scoren; og som vi alle ved, når Quality scoren forbedres faldt både CPC’en (cost per click) samt cost per conversionen. Nu gav det derfor mening for kunden at have en Adwordskonto i og med han faktisk tjente mere end hvad han brugte.

Det skal selvfølgelig understreges at alle virksomheder ikke nødvendigvis får lige så gode resultater ved blot at genskrive deres annoncer. Men ved at splitteste dine annoncer, finde de bedste kombinationer, bruge de performende søgeord og skabe en rød tråd mellem dine annoncer og din landingspage, kan det gøre store underværker.

Så hvad skal der til for, at du kan få samme succes med din Adwords konto?

Dine annoncer skal gøre 3 ting ved kunderne før de klikker sig ind på din webside:

1. Få kunden til at føle sig tryg

Kunder køber som udgangspunkt ikke med deres ”logik”. De køber efter emotionelle årsager. Undersøgelser viser at 90 % af købsbeslutningsprocessen blive foretaget af forbrugers underbevidsthed.

Så hvis du ønsker dine kunder skal interagere med din annonce, er du nødsaget til at få dine potentielle kunder til ”at føle”.

Kunder søger på Google fordi de har et problem de skal have løst. Problemer gør mennesker utrygge samt utilpasse. Det er her dine annonce kommer ind i billedet. Dine annoncer skal derfor spille på disse følelser ved at gøre kunden opmærksom på, at de kan få disse følelser fjernet og, at de kan føle sig trygge igen ved at klikke sig ind på din annonce.

Lad os tage et eksempel:

En person har pludseligt fået en tandpine, men er ikke tilmeldt en tandlæge. Hun søger derfor på Google efter ”tandpine” og følgende kommer op på resultat siden:

Hvad fungerer godt ved denne annonce?

Først og fremmest taler den til følelserne.

Virksomheden er godt klar over, at når man søger ”tandpine” så ønsker man hurtigst muligt at få løst problemet. Derfor skriver de ”se hvad vi kan gøre for dig”.

Derudover stiller de kunden et spørgsmål, som man hurtigt kan svare ja til. Og når man først underbevidst har givet et ”ja” til en annonce, så er der stor sandsynlighed for, at man også vil sige ja til at købe deres produkt eller service.

Eftersom der kan være lang ventetid til tandlæger er det også klogt at skrive ”se hvad vi kan gøre”, da de formodentlig ikke altid kan love en tid under hurtig varsel. Dog hvis dette var tilfældet og, hvis tandlængen tilbød akuttider, kunne de i stedet med fordel have skrevet ”Book en akuttid her”, hvilket ville for kunden virke yderligere problemløsende.

Derudover kunne de også medfordel have brugt beskrivelseslinje til at skrive hvor lang ventetid de gennemsnitligt har eller andre vigtige informationer i stedet for at promovere deres brand, da personen med tandpinen højst sandsynligt er ligeglad med hvilken tandlæge det bliver, så længe problemet blive løst hurtigt.

Ydermere har virksomheden målrettet deres annonce geografisk således de eksponerer deres annoncer for kunder, som befinder sig i samme område som tandlægen selv.

Den som søger her er placeret på Frederiksberg, og det vil derfor ikke være relevant hvis tandlægen f.eks. lå i Rungsted, da dette drejer sig om en hastesag.

Virksomheden har også brugt annonceudvidelser i form af adresseudvidelse, opkaldsudvidelse og har tilføjet åbningstider, som signalerer tilgængelighed, hvilket giver kunden tryghed.

Alt i alt fungerer denne annonce rigtig godt og henvender sig til kundens følelser.

Hvis de potentielle kunder føler din annonce adresserer sig til deres problem, og herved finder ud af der er en løsning på dette, vil de øjeblikkeligt føle sig lettet. Denne følelse af ”lettelse” er det som skaffer dig alle de gode og relevante kliks. Så hvis du ønsker folk skal klikke på dine annoncer bør du skrive annoncer som løser de problemer dine søgeord omhandler.

2. Giv kunden en logisk mavefornemmelse

Nu har vi slået fast, at kunder køber eller bestiller ud fra et emotionelt perspektiv. Dog ved de fleste at følelsesmæssige beslutninger oftest er de mest ulogiske samt dårlige beslutninger.

Med andre ord; kunderne ønsker at ”føle” de tager en logisk samt rationel beslutning, når de klikker sig ind på dine annoncer og herefter konverterer.

Det rationelle bag en beslutning er langt mindre relevant fremfor; hvor rationel en person ”føler” sig når de har taget en beslutning.

Når det kommer til annoncerne, ønsker dine kunder at føle de har taget en rationel beslutning, hvilket betyder, at dine annoncer skal give kunderne en ”logisk mavefornemmelse”.

Som regel vil dine potentielle kunder lede efter steder i dine annoncer, som siger til dem, at det er en rationel samt logisk beslutning at tage ved at klikke sig ind til din webside. De er formodentlig ikke klare over det, men i realiteten leder kunderne efter misledende samt mistænksomme informationer i dine annoncer.

Heldigvis er det nemt at bestå denne test kunderne sætter dig på, i og med du ved hvad de leder efter når de læser din annonce.

Lad os tage et eksempel:

En person er blevet bedt af sin chef om at finde en projekt styrende software.

Personen søger derfor på Google efter ”project management tool” på engelsk eftersom han godt er klar over at udvalget er større her. Følgende 3 annoncer kommer.

Da chefen forventer han finder et program af høj kvalitet fra en troværdig kilde, leder han ikke efter annoncer som blot ”føles rigtig”. Han leder efter den logiske løsning.

Prisen på produktet er i første omgang irrelevante da førsteprioriteterne lyder på at finde det produkt, som er mest ankerkendt samt brugervenligt.

Dette fremstår også tydeligt i ovenstående annoncer. Her benytter de ord som ”preferred by 1,5 million” og ”7,000,000 people tried”. Dette giver den potentielle kunde en god mavefornemmelse da man nu bliver klar over at flere har benyttet sig af denne udbyder og de må derfor være reelle.

Det vil altså være logisk at benytte sig af en af disse udbyderes produkter.

Desforuden skriver annoncerne ”simple” og ”very easy to use” hvilket også imødekommer den potentielle kundes krav om burgervenlighed, som er en generel forventning hos forburgere.

Al i alt er disse informationer med til at give den potentielle kunde en god mavefornemmelse samt rationelle og logiske årsager.

3. Væk opsigt

Nu har du lært både at tale til kundens følelser samtidig med at give dem en fornemmelse af at de tager en logisk og rationel beslutning.

Dog, hvis kunderne ikke ser din annonce, vil de som sagt ikke klikke på den. I dette afsnit skal din annonce nemlig bestå en ny test. Nemlig den ”opsigtsvækkende” test.

Menneskets hjerne virker således at den bemærke ting, som skiller sig ud fra mængden, eller som tiltaler det den leder efter. I stedet for at lægge mærke til alt på én gang, leder hjernen efter ting som giver mening i forhold til det problem den vil have løst. Således vil resten af indholdet blive utydeligt.

Når en kunde søger på Google, vil de automatisk lede efter ord som er associeret til deres eget søgeord. Hjernen er nødsaget til at undersøge en masse indhold på resultat siden, og derfor bliver den selektiv og bemærker kun de vigtigste informationer. Dine annoncer skal derfor tage udgangspunkt i relevans.

Søgemaskiner som Google er godt klar over hvor vigtig denne selektionsproces er og af den grund ønsker Google også kun at vise kunderne de mest relevante resultater.

Som du nok også vil bemærke ved nedenstående eksempel, gør Google søgeordene ”fede” i annoncerne. Årsagen er simpelthen; relevans.

Google fortæller kunderne at dette er relevant for deres søgning.

Eftersom Google ikke tillader dig at inkludere iøjnefaldende billeder, store bogstaver eller farvet skrift, så er denne selektion af søgeord løsningen.

For at udnytte denne mulighed for at få ”fede” bogstaver i dine annoncer er det hertil vigtigt, at du inkluderer dine søgeord så ofte som muligt.

Søgeordene skal selvfølgelig tilføjes med måde og ikke overplastret med søgeord, da dette også kan have en negativ effekt på kunden.

Jo mere dine annoncer matcher dit publikums søgninger desto større chance er der for at de læser samt klikker sig ind på din webside.

Opsamling

For at opsamle ovenstående er det altså særdeles magtpåliggende at optimerer, genskrive samt teste dine annonce således at du kan fange det rette publikums opmærksomhed og herved skabe mersalg.

Du skal altså skrive til kundernes følelser, du skal give kunden følelsen af at de har taget en rationel beslutning og sidst men ikke mindst skabe blikfang ved hjælp af gentagende søgeord.

Du kan med fordel stille dig selv følgende spørgsmål når du skal skrive dine annoncer:

  1. Hvilket problem forårsagede deres Googlesøgning?
  2. Hvilke logisk forklaring får dem til at føle sig sikre?
  3. Hvilke søgeord scanner kundernes hjerne efter i dine annoncer?

Når du kan svare på ovenstående spørgsmål må du siges at være velrustet til at skrive stjerneannoncer som konverterer.

Vil du have hjælp til at få lavet annoncer, som taler til følelserne? Udfyld formularen her eller ring 7020 4838 og få et tilbud!