Sådan sparer du penge på Google AdWords

Google Adwords er en platform, som tilbyder og muliggør synlighed samt produkt-, service- eller brandpromovering. Adwords er særligt effektivt for nyopstartede virksomheder med beskedne marketingbudgetter. Adwords giver dig mulighed for at kontrollerer dine annoncers udgifter, skræddersy annoncer samt hvornår og hvor de bliver vist. Ydermere kan du med Adwords få dokumenteret dine annoncers performance samt effektivitet. Alt i alt åbner Adwords mange døre.

Når det så er sagt, er Adwords også en platform som skal kontrolleres. Det kan hurtigt gå galt, hvis du lader din Adwords kampagne passe sig selv, og det kræver man tager hånd og værner om sin konto, så man ikke spilder pengene på irrelevant kliks, dyre søgeord og meget andet.

Derfor har vi opstillet en 7 punkts guide til hvordan du på bedste vis får mest ud af dit budget og sparer penge.

1. Opdel display og søgenetværk

Det er vigtigt når du opsætter dine kampagner at du målretter det efter hvilket netværk du kunne tænke dig at annoncerer på. Søge netværk er der, hvor den potentielle kunde bliver eksponeret for dine annoncer, når de søger efter et af dine søgeord på Google. Display netværk er alt efter hvilken strategi du vælger, annoncer som bliver eksponeret på udvalgte websider. Hvert netværk opfører sig forskelligt og har forskellige definitioner for succes. Desforuden bliver Quality scoren udregnet ud fra forskellige faktorer og derfor bør du altid adskille disse. Det vil sparer dig mange penge i sidste ende, da det er her vi har erfaret hos A-Better-Traffic.com, at folk spilder flest penge.

Hvordan gør du?

A. Gå ind på den kampagne du ønsker at redigerer og herefter tryk ”Indstillinger” og herunder ”Alle indstillinger”.

B. Hvis du ønsker en søgenetværks kampagne, og der under ”Type” står andet en ”kun søgenetværk” tryk ”Rediger”.

C. Vælg her, ”Kun søgenetværk”.

2. Byd efter enhed

Nummer 2 sted vi ser folk spilde utroligt mange penge, er når deres budget er delt lige op mellem enheder, men deres webside er ikke tilpasset alle enheder. Her er det vigtigt at understrege denne funktion kun gør sig gældende hvis du ikke har en webside, som er tilpasset alle enheder. Det ses ofte, at websider endnu ikke er tilpasset mobilenheder. Her kan du med fordel sænke budene på mobilenheder, så du undgår at kunderne får en dårlig landingspage oplevelse. Herved kan du fokuserer dit budget omkring de enheder som performer godt som f.eks. androids eller computere.

Hvordan gør du?

A. Gå ind på den kampagne du ønsker at redigere, vælg ”Indstillinger” herunder ”Enheder”.

B. Gå nu ind under ”Budjusteringer” og vælg ”Sænk med”

C. Alt efter meget du ønsker at betale per klik på de, for dig, relevante enheder, kan du vælge at sænke prisen i %. Husk at de mobileplatforme for mange får større og større relevans.

D. Hvis du som ovenfor vælger at sænke med 100% så giver du 0 kr. per besøg altså bliver du ikke synliggjort.

3. Opret relevante landing pages

Hvis ikke du leverer præcis det kunden søger efter, når de klikker ind på din annonce, kan du hurtigt komme til at betale for en masse kliks, som ender med ikke at konvertere. Lad os tage et eksempel; du har en webside, som sælger tøj og du har søgeordet ”nederdel”. Lad os sige kunden søger efter ”billig nederdel” på Google, hvorefter din annonce bliver udløst. Hvis den tilhørende landingspage fører kunden ind til startsiden, eller andre steder på din webside, end til nederdel-sektionen, vil kunden hurtigt konkludere at det er for besværligt at finde dét sted hvor nederdele er placeret. Derfor vil kunden forlade din webside og gå til konkurrenten i stedet. Du kan altså komme til at betale for en masse kliks, som ikke ender ud med at ligge penge i din virksomhed. Af den grund; sørg altid for at din landingspage fører kunden hen til det de søgte efter.

Vi ved det er omfattende. Du kan også vælge at lade os overtage din kampagne. Vi arbejder på at skabe vækst ved at øge salget og samtidig holde udgifterne så lavt som muligt. Udfyld formularen her eller ring 7020 4838 og Bestil et tilbud!

4. Tilføj negative søgeord

En anden måde at undgå useriøse kliks på er ved at tilføje negative søgeord. Negative søgeord er med til at sørge for at kunder, som ikke er interesseret i det du sælger eller tilbyder, bliver sorteret fra. Du kan spare flere tusinde af kroner ved at tilføje disse. Lad os tage et eksempel. Det kan være du sælger sko, du sælger alle slags sko, undtagen løbesko. Her vil det være en fordel at tilføje ”løbesko” som negativt søgeord. Kunden, som søger efter løbesko, er formodentlig kun interesseret i løbesko, og hvis de klikker ind på din annonce, og finder ud af du ikke sælger det de leder efter, vil de hurtigt forlade din webside igen. På den måde kan du hurtigt komme til at betale for en masse kliks, som fra starten af ikke var interesseret i det du tilbød dem. Derfor er det ekstremt essentielt at tilføje negative søgeord.

Hvis du har lidt svært ved at finde ud hvad dine negative søgeord bør være, kan du med fordel undersøge dine søgetermer.

Hvordan gør du?

A. Gå ind på den kampagne eller den annoncegruppe du ønsker at lave negative søgeord for.

B. Vælg ”Søgeord” herunder ”Søgetermer”.

C. Her kan du se hvad folk har søgt, når dine annoncer er blevet udløst på Google. Hvis en søgeterm ikke matcher det du sælger, tilføj det som et negativt søgeord ved at hakke det af i firkanten og tryk ”Tilføj som negativt søgeord”.

D. Her kan du vælge om det kun har relevans for den annoncegruppe du er i, eller om det er hele kampagne, som ikke ville have gavn af den valgte søgeterm.

5. Undgå bredt match

Når du tilføjer søgeord kan du vælge specifikke matchtyper, som afgører hvordan kunden skal søge, før din annonce bliver udløst på resultatssiden. En stor pengesluger er matchtypen ”Bredt match”. Hvis du har et søgeord med bredt match bliver dine annoncer vist når kundens søgeord har stavefejl, hvis kunden skriver et synonym til søgeordet eller andre relevante varianter. Det kan f.eks. være hvis søgeordet er ”rød kjole” så kan kunden søge ”køb rød gallakjole”. Desforuden kan søgeordet blot indeholde nogle af ordene, og ikke alle. Søgeordet kan altså fordrejes og fortolkes på forskellige måder, og det kan ske dine annonce bliver udløst ved ord, som intet har med det du tilbyder, at gøre. Først og fremmest vil Google ikke belønne sådanne slags søgeord og dit budget vil hurtigt blive opbrugt på useriøse kliks. Derfor undgå så vidt det er muligt, bredt match.

6. Vis dine annoncer når det er relevant

En anden måde at sparer penge på er ved at fokusere dit budget omkring de tidspunkter, hvor folk er mest aktive. Hvis du har aktiveret ”Alle funktioner” under ”Indstillinger” kan du benytte dig af annonceplanlægning. Annonceplanlægning muliggør at angive bestemte tidspunkter eller ugedage hvor dine annoncer skal vises. Din Adwords kampagne er formodentlig sat til ”Vis annoncer på alle dage døgnet rundt”. Dette betyder at dine annonce er kvalificerede til at blive vist 24 timer i døgnet på samtlige dage i året. Hvis ikke du ønsker dette kan du følge nedenstående guide:

Hvordan gør du?

A. Vælg den kampagne du ønsker at lave annonceplanlægning for, og herefter gå ind på ”Dimensioner”.

B. Gå nu ind på ”Visning” herunder ”Tidspunkt” og vælg hvilket tidspunkt du ønsker at se resultater for.

C. Når du har besluttet dig for hvilket tidspunkt du kunne tænke dig at lave annonceplanlægning for, går du nu ind under ”Indstillinger” og herefter ”Annonceplanlægning”.

7. Forbedre din Quality Score (Kvalitetsresultat)

Sidst men ikke mindst er det ekstremt vigtigt at have en god Quality score. Quality scoren hjælper dig med at få lavere CPC priser (Cost per click ) samt forbedre din placering på Googles resultatsside.

Hvordan gør du?

A. 10-20 søgeord, med de rette matchtyper, som er relevante for det du sælger.

B. Øg din CTR (Click through rate) ved at have præcise, relevante samt iøjnefaldende annoncer.

C. Opret annonceudvidelser og vedligehold dem.

D. Målret dig efter geografi samt tidspunkter.

E. Splittest dine annoncer.

F. Tilføj negative søgeord.

G. Optimer ugentligt på din Adwords konto.

H. Hvis du ønsker at få øget din Quality score er det essentielt at justerer på ovenstående 7 parametre.

I. Med tiden inddel de søgeord som performer i annoncegrupper, hvor de står i eksakt match

Det kan være en udfordring at tilpasse denne guide ind i en travl hverdag. Lad os hjælpe dig med at skabe vækst i virksomheden. Få flere salg og lad os optimere dine udgifter. Udfyld formularen her eller ring 7020 4838 og få et tilbud på vækst!