Nøglen til 19% i konverteringsprocent

Vi blev kontaktet af en kunde i december måned 2016. Kunden havde en webshop og en eksisterende Google Adwords konto. Kunden havde selv haft megen succes med Google Adwords, men følte, at han ikke selv kunne formå at forbedre resultaterne yderligere. Af den grund besluttede han sig for at tiden var inde for at hyre a-better-traffic.com til fremadrette at styre og kontrollere hans konto.

På daværende tidspunkt lå virksomhedens konverteringsprocent på 9 %. Det vil altså sige, at når 100 potentielle kunder klikkede ind på virksomhedens Google Adwords annonce, ville 9 gå ind og købe hans produkt. Selvom at en konverteringsprocent på 9% er flot, var kunden ikke helt tilfreds med ROI, som han mente godt kunne være bedre, og hertil blev målet for a-better-traffic.com, at få denne procent til at skyde i vejret.

Vi tilrettelagde derfor en plan som lød på at få kundens konverteringsprocent til at stige og herved identificerede vi de parametre, som skulle justeres på før kunden ville få succes på Google Adwords. De lød således:

 • Øge konverteringsprocenten
 • Sænke konverteringsprisen
 • Øge salget

Ydermere var det essentielt at udarbejde en tilstandsrapport, hvori vi fandt frem til, hvilke aktiviteter, som fungerede for kunden, hvilke som ikke gjorde, og hertil, hvordan vi kunne løse disse problematikker. Kunden havde i et par år brugt Google Adwords, og der var derfor en hel del data at tage udgangspunkt i samt analysere. Vi fandt herved frem til, at produkterne virksomheden solgte ikke var højinvolveringskøb. Kunden foretager altså ikke de helt store overvejelser, før en konvertering hænder. Det er derfor nemmere at få kunden til at købe øjeblikkeligt, og med den viden, gjorde vi følgende.

Da vi havde udarbejdet en tilstandsrapporten, begyndte vi nu at undersøge søgeordene. Vi identificerede de søgeord, som performerede godt og gjorde følgende:

 • Etablerede en ny kampagne
 • Oprettede individuelle annoncegrupper med de søgeord, som performede godt
 • Udviklede individuelle annonceudvidelser til hver annoncegruppe
 • Tilføjede negative søgeord løbende, så irrelevante kliks blev sorteret fra
 • Kiggede hvor kunderne kom fra og målrettede kampagne mod disse og frasorterede andre
 • Vi splittestede annoncerne, så vi hele tiden forbedrede vores annoncer og fandt de bedste
 • Lavede nye annoncer og optimerede på negative søgeord hver uge
 • Blev ved med at finde søgeord, som performer og lave nye kampagner

Ved at skrue på ovenstående parametre er det altså muligt at vende en kampagne, som havde nået sit loft, til en ”salgsfest.”

Skal vi hjælpe dig med at bane vejen til en salgsfest?
Så få et tilbud udfyld formularen her eller ring 7020 4838!

Nu ligger kundens konverteringsprocent på 19,31 %. Kunden gik altså fra i at have solgt 59 produkter i december til i marts at sælge 277. Konverteringsprocenten er altså steget med 10,31 procentpoint efter, vi har justeret på ovenstående parametre.

Hertil er konverteringsprisen gået fra at ligge på 64 kr. i december til 38 kr. i marts måned.

Årsagen til faldet i konverteringsprisen er faldet, skyldes blandt andet at Quality scoren er blevet forbedret. Google belønner de konti, som formår at være relevante i alle henseender samt konsekvent optimerer samt opdaterer på kontoerne. Jo lavere en konverteringspris desto mere tjener virksomheden på hver konvertering. Det øget salg har selvfølgelig også en indflydelse på konverteringsprisen og den sundere ROI.

Ydermere har vi gjort os nogle overvejelser, hvordan vi først og fremmest kan fastholde den flotte konverteringsprocent, men også hvordan man eventuelt kan få den til at stige yderligere.

Vi vil gøre følgende:

 • Kundens kampagne kører videre for at “fiske” nye søgeord til flere annoncegrupper.
 • Oprettelse af nye annoncegrupper
 • Negative søgeord
 • Splittest af annoncer
 • Splittest af annonceudvidelser

Alt i alt gælder det på Google Adwords om at være opdateret og være relevant, og med lidt hjælp kan du hurtigt få dit online salg vendt fra en pengesluger til en pengemaskine.

Skal vi hjælpe dig til vækst? Så få et tilbud udfyld formularen her eller ring 7020 4838 og få et tilbud!