Har du ikke skiftet fra HTTP til HTTPS inden den 1. oktober 2017, begynder Google at vise en sikkerhedsadvarsel, når kunder besøger dit website. Det sker på baggrund af, at Google ønsker at øge sikkerheden på internettet og forhindre, at deres brugere tilgår usikre hjemmesider. Hos Google har man valgt at favorisere de websites, der skifter til HTTPS ved at give dem gode placeringer i søgeresultater. Derudover undgår du, at sikkerhedsadvarslen skræmmer potentielle kunder væk.

Hvad er HTTPS?

HTTPS står for Hypertext Transfer Protocol Secure og er en krypteret udgave af HTTP. HTTPS indeholder et SSL certifikat, som beskytter følsomme data, der bliver udvekslet mellem dit website og dine besøgende. Det kan fx være kreditkort informationer, som dine kunder oplyser, når de foretager et køb. Ved at skifte til HTTPS beskytter du dine kunders personfølsomme oplysninger og mindsker risikoen for, at data bliver hacket.

Selvom internetbrugere og Google ønsker mere sikkerhed på internettet, viser en undersøgelse at under 1 % af websites benytter sig af HTTPS-koden. I det følgende vil vi fortælle om fordelene ved HTTPS, og hvilke problemstillinger du skal være opmærksom på, når du skifter fra HTTP til HTTPS.

HTTPS beskytter kunder på flere niveauer:

1. Dataintegritet – De oplysninger kunder videregiver til dit website kan ikke ændres eller ødelægges uden, at det bliver opdaget.

2. Kryptering – HTTPS-koden sørger for at data udvekslet mellem dig og kunden bliver krypteret. Det betyder, at hackere ikke kan lytte til kunders samtaler, spore aktiviteter på tværs af websites eller stjæle oplysninger.

Fordele ved at skifte til HTTPS:

1. Mulighed for bedre placeringer på Google

2. Tillid mellem kunden og dit website

3. Sikring af personfølsomme oplysninger

Hvad skal du være opmærksom på, når du skifter?

A. Ikke fuld beskyttelse – Det er vigtigt at være opmærksom på, at HTTPS-koden ikke leverer fuld beskyttelse af dit website, så der er stadig en risiko for, at dit website kan blive hacket.

B. Duplikeret indhold – Når du skifter til HTTPS, skal du sørge for, at brugere ikke længere kan tilgå dit gamle domæne, da Google kan anse de to websites for at være duplikeret indhold, og det derfor vil få betydning for din SEO.

C. Redirect links, billeder og scripts – Opdatere alle interne og eksterne links til det nye website med HTTPS, så du opretholder din SEO-værdi.

D. Nyt sitemap – Ved at indsende et nyt sitemap via Google Webmaster Tools, vil Google blive gjort opmærksom på dine ændringer. Derudover skal du huske at opdatere de nye ændringer i robots.txt og Google Analytics.

Siger du ja til HTTPS, siger du ja til at skabe nogle sikre rammer for dine kunder, muligheden for en bedre placering på Google og et loyalt kundeklientel, som anser dig for at være troværdig.

Processen kan blive en anelse indviklet, så en mulighed er at få os til at hjælpe med at implementere det. Du kan bestille et tilbud her!