Brug dit brand og styrk salget

At skabe opmærksomhed omkring et brand kan være en stor udfordring, når man færdes i en konkurrencepræget branche. En stærk positionering i kundens bevidsthed kræver derfor en hjælpende hånd. Det er her Google Adwords kommer ind i billedet. Adwords tillader nemlig at nå ud til potentielle kunder, når de er i sidste led af købsprocessen. Derudover hjælper Adwords også med at minde kunden om brandets eksistens, så det ikke går i glemsel. Når man fanger kunden i sidste stadie af købsprocessen, er der større chance for, at en konvertering hænder, og at man kan herved skaber loyale kundekontakter, som højst sandsynligt foretager genkøb samt anbefaler brandet til andre.

Men hvordan positionerer du dig i kundens bevidsthed og hvordan differentierer du dig fra konkurrenten?

Først og fremmest er det vigtigt at forstå et brands indflydelse på forbrugeren og hvordan brandet skal opfattes.

Der er to måder at positionerer og brande sig på. Den ene måde, er at definere et problem den potentielle kunde ønsker at få løst, og herved tilbyde dit brand som en løsning. En anden måde at positionerer sig på, er ved at eksponere brandet for kunden, som herved erkender et tidligere ukendt behov. For at simplificere denne metode har vi opstillet et eksempel.

Lad os tage North Face. Når man som forbruger ser en jakke fra North Face, tænker man straks på ekstrem sport, aktiviteter, motion, sundhed og kvalitet. North Face giver dig lyst at komme ud i den fri luft og dyrke naturen såvel som din krop. De har herved skabt et image, som bliver forbundet med bestemte følelser.

Når du skal promovere dit brand, er det derfor ekstremt vigtigt, at man positionere sig således ,at man har en stærk brandværdi, som udløser bestemte følelser og udtrykker bestemte værdier men samtidig er tilstede, når et problem opstår hos kunden. Disse to tilgange vil sikre at brandet vil blive husket og fortrukket af kunden.

Du skal personificere dit brand. Gøre det til en person og give det personlighed. Og hvis du er heldig, vil alle være ”venner” med dit brand.

På et marked, hvor høj konkurrence træffes, går et brand hurtigt i glemsel. Derfor har vi i dette blogindlæg opstillet en guide over, hvordan du gennem Adwords kan øge din brandværdi og som nævnt, gøre dit brand til en ”person” alle vil være venner med.

Vi vil gennemgå følgende 4 overskrifter:

  1. Dit brand skal være en god ven
  2. Dine annoncer skal være overskuelige
  3. Du skal være tilstedeværende overfor dine kunder
  4. Du skal interesserer dig for dine kunders interesser

1. Dit brand skal være en god ven

Inden du begynder at annoncere på Adwords, er det vigtigt at slå fast, hvilken ven du vil være for kunden.

Alt efter om din virksomhed er stor eller lille, har du måske udarbejdet en kernefortælling. Denne er med til at skabe merværdi for kunden og herved personificere dit brand. Din kernefortælling er med til at definere, hvad dit brand tilbyder kunden, hvad det er, som gør dit brand unikt, og hvorfor de bør vælge dig fremfor andre. Når man arbejder med positionering og brandværdi er det vigtigt, at der forekommer synergi mellem alle foretagender. For at opretholde denne røde tråd har man derfor en kernefortælling til at sammenkoble aktiviteterne. Der skal ikke blot være synergi visuelt, men også kommunikationsmæssigt såvel markedsføringsmæssigt. Derfor skal dine Adwords annoncer også udstråle samme energi, samme ”tone of voice” og samme genre. Et godt råd er at forestille dig dit brand som en person. En populær person, en god ven. Hvilken type er dit brand? Du kan med fordel stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvor gammel er du?
  • Hvad er dine interesser?
  • Hvorfor er du en god ven?
  • Hvad kan du gøre for at få flere venner?

Når du har svaret på disse spørgsmål, er du klar til at gå videre til punkt 2;

2. Dine annoncer skal være overskuelige

De brands, som får mest succes er dem, som kender og forstår deres publikum. Som vi tidligere har nævnt i vores blogindlæg er tålmodigheden blandt forbrugerene i bund. Alt skal serveres på et sølvfad og det skal helst ske inde for få sekunder. Her kommer Adwords ind i billedet. Adwords muliggør, at du kan være tilstede når som helst. Fordi forbrugere i dag kun bruger få sekunder på at skimte Googles resultats side igennem, er dine annoncer altafgørende.

Annoncer

Annoncerne er det kunderne møder først. Derfor skal de være fejlfrie og præcise. De skal være skåret helt ind til benet og udstråle relevans men også noget unikt.

Lad os tage et kig på en annonce:

Hvad tænker du om denne annonce?

Umiddelbart er den fin nok. Den er bare ikke fantastisk. Det, som trækker annoncen ned, er dens annonceudvidelser, herunder sidelinks. Først og fremmeste er de ekstremt brede i emnerne og sammensætning er blot tilfældige sidelinks. Det er tydeligt, at denne Adwords-bruger har prøvet at tilfredsstille et bredt publikum, men fejlede undervejs. Man har ikke gjort meget for at overskueliggøre annoncen, og i sådant tilfælde vil kunden hurtigt springe fra, i og med der sker alt for meget, og alt for få emner tiltaler den enkelte kunde.

Et andet eksempel hvor sidelinks fungerer er Zalando, se nedestående:

Du bør organisere dine sidelinks efter dine kunders interesseniveauer, ligesom Zalando.

I deres annonce skriver de ”dametøj”. Denne produktgruppe er formodentlig den, som er ”cashcowen” i virksomheden, og er derfor den, som bliver fokuseret mest på. Dog erkender de, at deres sekundære målgruppe samt prioritet er mandetøj, og er derfor placeret, som det første sidelink på deres annonce. Zalando erkender herefter at nogle kunder kun shopper på udsalg. De har altså opstillet deres sidelinks efter interesseniveau og de er herved et god bud på, hvordan man både skaber overblik og mersalg.

Problemløsning
Vi har i et af vores tidligere nyhedsbreve skrevet om micromoments (Læs om micromoments her), og disse momenter er dem, hvor kunden ikke nødvendigvis kender til dit brand, men leder efter din service. Du bliver formodentlig eksponeret på Googles resultats side, når kunderne søger efter dit brand eller spørger direkte efter dine produkter. Men hvad med de kunder, som endnu ikke kender til dit brand? Hvordan får du deres opmærksomhed? En god måde at få disse kunders opmærksomhed på, er ved at byde, som søgetermer, på logiske spørgsmål, som kunderne ofte stiller. Her skal dit brand være svaret på spørgsmålet.

Se nedenstående eksempel:

3. Du skal være til stede overfor dine kunder

En shitstorm kan ske for selv den bedste virksomhed og specielt, når de mindst venter det. Så hvorfor ikke være parat og forberedt på det værst tænkelige?

I ovenstående eksempel ser vi Disneyland, som er en virksomhed med både god såvel negativ omtale. Som I kan se i eksemplet kommer der masse negativ omtale frem om Disneyland, når man søger termen ”Disney world complaints”.

For at vende den dårlige omtale til noget positivt kan man med fordel byde på disse kritiske søgetermer i Adwords, og hertil lave annoncer . Sådanne søgetermer og søgeord er ekstremt billige, og vil ikke tage specielt meget af dit budget.

Vi tør næsten garantere, at dette ville have en positiv effekt på den potentielle kunde, i og med, du viser tilgængelighed, at du er opmærksom på at fejl hænder, men at du er parat til at løse dem sammen med kunderne. Derfor kan du med fordel lave annoncer, som tilbyder kundeservice og vejledning, hvor kunderne har mulighed for at indberette en klage. Du kan her også reklamere med, at der bliver svaret inde for 12 timer, så længe du selvfølgelig kan overholde tidsfristen. Alle disse faktorer kan være med til at vende situationen 180 grader, og konvertere en utilfreds kunde til en loyal kunde.

Lad os hjælpe dig med at finde din indgangsvinkel – Udfyld formularen her  eller ring 7020 4838 og få et tilbud!

4. Du skal interesserer dig for dine kunders interesser

At dyrke kundernes ”life time value” er en af de mest betydelige aktiviteter, du kan foretage. Der er to måder at gøre dette på:

Remarketing

At eksponere produkter eller services, kunder tidligere har lagt i ”kurv”, men valgte ikke at købe, er en smart måde at minde kunderne om, at du stadig eksisterer og har meget mere at tilbyde. En anden måde at lave remarketing på kan f.eks. være tidsberettiget. For at tage et eksempel; Din virksomhed sælger protein pulver. Lad os sige kunden har købt en bøtte med pulver som ca. er nok til en 1 måneds forbrug. Her kan du med fordel eksponerer kunden, som tidligere har købt proteinpulveret fra din webside, for en annonce, som foreslår at det er på tide kunden køber en ny portion. På den måde kan du holde liv i dine kunder og samtidig skabe mersalg.

Vis at du forstår dine kunder

At engagere dig i, hvad dine kunder går op i og interesserer sig for, er et kæmpe fortrin, hvis du ønsker at have en stærk brandværdi samt positionering. At finde dine kunders interesseområder og associerer det med dit brand er en fantastisk måde at personificere dit brand på og herved få en fast position i kundens bevidsthed. Et godt eksempel på denne metode er Loreal, som bliver forbundet med stærke kvinder. Se nedenstående eksempel under sidelinks:

Marketing handler ikke længere om de produkter vi sælger, men den historie vi fortæller. Adwords er en suveræn mulighed for at fortælle din historie. Dine Adwords kampagner er et kapitel i dit brands historie, og du har uanede muligheder for at skrive dette kapitel. Definér hvilken person dit brand ønsker at være, vis dine kunder du er tilstedeværende og at du lytter. På den måde kan du i fremtiden skabe medværdi for kunden og herved blive det fortrukne brand.

Ja der er mange måder, du kan bruge dit brand på i Google AdWords. Virker det uoverskueligt? Få tilknyttet vores unikke erfaring! Udfyld formularen her eller ring 7020 4838 og få et tilbud!