B2B og Google AdWords vejen til den gode fangst

Dét at få succes på Google Adwords kan sammenlignes med at fiske. Der er dage, hvor der er bid på krogen, og dage, hvor man i timevis kan sidde og stirre på linen uden der er fangst. Disse tidpunkter har man mest af alt lyst til at give op og man tænker formodentlig, ’’der er ingen fisk i søen.’’ Det er selvfølgelig svært at sætte en sådan hypotese, når båden 100 meter længere nede af søen hiver den ene laks op efter den anden. Selvom det kan være svært at indrømme, er fiskene som regel ikke problemet. Det er måden man fisker på, der går galt.

Her hos a-better-traffic.com har vi erfaret at B2B virksomheder ofte påstår, at der ikke er penge i Google Adwords for dem. Vi bebrejder dem ikke. Vi havde på et tidspunkt en virksomhed, som havde brugt 50.000,- kr. på Adwords uden, at de havde fået en eneste konvertering. Her kan vi så stille os selv spørgsmålet, ’’er det Google Adwords, som ikke virker, eller bruger virksomheden det på en forkert måde?’’

Svaret på dette, er vidst indlysende. Hvis du har haft samme dårlige oplevelse med Adwords, vil det måske overraske dig, når vi fortæller, at størstedelen af vores B2B kunder får deres leads samt de fleste konverteringer gennem Google Adwords. For at gøre det så simpelt som muligt; der er en høj ROI(return on investment) i Adwords, hvis blot du ved, hvordan du skal ”fange fiskene.”

Af den grund har vi her hos a-better-traffic.com opstillet en guide til, hvordan du, som B2B virksomhed kan få succes med Adwords og herved lande en god fangst.

Nu sidder du sikkert og tænker; det kan godt være at Adwords kan sammenlignes med at fiske. Men med Adwords kan man kun fange sardiner, og du vil have blåhvalerne til at bide på krog.

Vil du have hjælp til den store fangst? Udfyld formularen her eller ring 7020 4838!

Det er til dels korrekt. B2B virksomheder er ligesom niche brancher. Der er ikke lige så mange potentielle kunder på dette marked som på B2C markedet. Derudover er der ikke synderligt mange, som er interesserede i din niche, og derfor ikke særligt mange, som søger efter dine søgeord. Dette er dog ikke ensbetydende med at Adwords ikke vil fungerer for din virksomhed eller at det kun er ’’sardiner’’ som bider på. Du skal tænke over, at én kunde hos en B2B virksomhed er langt vigtigere end én kunde hos en B2C virksomhed. Hvorfor? Jo ser du. En af de største forskelle er værdien for hvert salg blandt de to brancher. Som for at tage et eksempel er et gennemsnitligt salg for en B2C virksomhed på 200-500 kr. For en B2B virksomhed kan det gennemsnitlige salg godt ligge på 10.000 – 15.000 kr.  eller mere. Når virksomheder foretager et køb, er det som regel i store mængder, og du som B2B virksomhed tjener derfor langt mere per kunde end hvad B2C virksomheden gør.

En god fisk fremfor 10 dårlige.

At være en niche betyder at dine søgeord bør være særdeles specifikke. Du får formodentlig ikke ekstremt mange kliks, men dog en høj CTR (Click through rate,)

I og med de kunder som, søger efter dig ved, hvad de vil have, og befinder sig i det sidste stadie af købsbeslutningen. Der er derfor en langt større chance for en konvertering her.

Lag os tage et eksempel:

Du er revisor. Derfor byder du på søgeordet ’’revisor,’’ og får mange kliks. Dette er ikke et lige så godt søgeord, som f.eks. ’’tilbud årsregnskab’’ Du er næsten 100 % sikker på at dine kliks kommer fra potentielle kunder, som i hvert fald på et eller andet tidspunkt ønsker at få en revisor til at lave et årsregnskab. Hvis du lever af at lave årsregnskab vil søgeordet årsregnskab så også fungere? Svaret er ja. Dog er der en stor chance for, når du har det brede match årsregnskab, at du skaffer en masse dårlig trafik, i og med kunderne leder efter noget helt andet end, hvad du tilbyder. De vil måske finde en specifik virksomheds årsregnskab.

Af den grund er der derfor ikke nogen pointe i at skaffe ekstremt meget trafik, men derimod den ’’rette’’ trafik.

Lad a-better-traffic.com fiske for dig. Udfyld formularen her eller ring 7020 4838 og du er nærmere den store fangst!

Find de sultne fisk

Det er vigtigt som B2B virksomhed at forstå ens klienter, og hvad de søger efter.

En god tommelfingerregel at have i mente, når du skal oprette søgeord er, at dine klienter ikke søger på samme måde som B2C kunder gør. B2B kunder søger efter problemer og løsninger på disse frem for produkter.

For at være mere specifik; B2B kunder søger efter en måde at løse deres virksomheds problemer på. Problemer som de ikke selv kan løse. Det er kun når virksomheden er i ’’problemer’’ de går ind og søger efter hjælp hos andre virksomheder. Dit job er derfor at vise dem hvad din løsning på deres udfordringer kan være. Derfor bør du hellere koncentrere dine kampagner omkring at finde andre virksomheders svagheder, og herved ’’customize’’ dine annoncer og din landingspages efter disse, så de adresserer sig til løsninger på problemerne, frem for, hvad du egentlig sælger.

Linen skal være viklet ud før den kastets i vandet

En af de mest afgørende elementer i dine kampagner er at organisere dine søgeord. Her er en lille guide over, hvordan du på bedste vis kan gøre dette:

  • Gruppér søgeord i samme tema
  • Adskil informationssøgeord fra call-to-action søgeord, for at tage et eksempel: ’’Tilbud Google AdWords administration,’’ og ’’Hvordan finder jeg et Google AdWords bureau’

Dette giver et overblik over dine søgeord, og det bliver derfor nemmere at opdatere din Adwords-konto, og du kan herved spare rigtig meget tid og budget, hvis du har overblik.

Blikfang på krogen større chance for bid

Adwords tilbyder mange måder at synliggøre din annoncer på, herunder annonceudvidelser, og her bør du bruge så mange som muligt. Først og fremmest tager annonceudvidelser mere plads på resultatssiden og skubber derfor konkurrenterne længere ned, så de er sværere at få øje på. Udvidelserne er også en fordel i og med du har flere tegn at udnytte, så du kan oplyse dine potentielle kunder yderligere om din virksomhed, dine tilbud, produkter, kontaktinformationer, anmeldelser og meget mere. Sidst men ikke mindst belønner Google dem, som bruger udvidelser, med en højere quality score, som herved kan betyde en lavere ’’pris per besøg’’ og derved en lavere ’’konverteringspris’’

Kast linen korrekt ud og fangsten kommer (Øvelse gør mester)

Selv de bedste Adwords kampagner er aldrig ’’født’’ perfekte. De er skabt ud fra måneders eksperimentering samt test, hvor virksomhederne gradvist har lært, hvad som fungerer, og hvad som ikke gør. Hvis du er en B2C virksomhed, hvor hvert salg pr. kunde er 300 – 500,- kr. Kan dette være meget budgetkrævende, men for B2B virksomheder, hvor et gennemsnitligt salg pr. kunde ligger på 15.000 til 20.000,- kr. er der budget nok til at eksperimenterer med.

Konklusion:

Google Adwords kan være en af de bedste værktøjer til at skabe mersalg og større kapital i din virksomhed. Hvis blot man ved, hvordan man skal bruge Adwords, vil ROI’en altid være positiv. Ligesom en fisker som ved præcis, hvor det bedste spot at fiske er placeret, hvordan man kaster linen ud korrekt, og hvilke madding man skal bruge. Det er den fisker, som får den bedste fangst. Du kan altså med Adwords, ændre det fra værende et pengesugende hul til en ekstremt profitabel investering. Så ser at kom i gang med at fiske nogle gode leads op af søgen og vær ikke bange for ikke at få bid. Som en ægte fisker ville sige det, tålmodighed er nøglen til succes.

Driller det nye fiskegrej? Udfyld formularen her eller ring 7020 4838 og få et tilbud med ekspert-hjælp!