Annoncering på youtube opbygger dit brand

Hvis du benytter Adwords til at generere leads, har du måske opdaget den seneste tid, at konkurrencen for de gode søgeord, er blevet særdeles intensiveret og dyrere end nogensinde før. Dette kan ofte medføre at ROI’en ikke er i en positiv grad, fordi man betaler mere end, hvad man får igen. Heldigvis tilbyder Google andre metoder end blot annoncer på søgenetværket, når det kommer til annoncering med Google. Et godt tilvalg kan derfor være display annoncering på Youtube, også kaldet ”Adwords for video.” Fordelene med annoncering på Youtube er, at der endnu ikke er specielt mange, som benytter dette medie og der forekommer herved ikke den store konkurrence. Derudover er der en langt lavere CPC(Cost per click). Selvfølgelig kommer dette an på hvilken branche man befinder sig i, men generelt set er det en del billigere at markedsføre sig på denne måde.

Derfor har vi her hos a-better-traffic.com skrevet et blogindlæg om, hvad ”Adwords for video” er, hvordan man bruger det, og hvilke fordele det indebærer:

Hvad er ”Adwords for video”

Adwords for video gør det muligt for dig som Adwords bruger at eksponere en videoannonce før, imens eller efter en video bliver afspillet på Youtube eller generelt eksponerer videoannoncer på kanalen. I modsætning til en traditionel Adwords kampagne, kan du med ”Adwords for video” målrette dig efter demografiske faktorer, så du bedre kan nå ud til det rette publikum. De demografiske muligheder er forholdsvis simple, men tag ikke disse forgivet, da de kan være ekstremt essentielle for din kampagnes effektivitet, i og med du har en langt større indflydelse på hvem, som ser dine reklamer. I segmenteringen findes; alder, køn og sidst men ikke mindst interesser.

Hjælp til annoncering på Youtube? Udfyld formularen her eller ring 7020 4838 og få et tilbud!

Google TrueView

Google tilbyder værktøj ved navn Google Trueview. Dette betyder at man som bruger af dette kun betaler, hvis reklamen bliver set fuldt ud, uden at blive sprunget over. Den største fordel ved Trueview er den data man kan indsamle når man bruger denne type annoncering. Herunder kan man finde ud af, hvem seerne er, hvor kommer de fra og vigtigst af alt, om de overhovedet ser videoen? På den måde kan du forbedre dine videoer så de er tilpasset din målgruppe. Ved at undersøge disse faktorer kan du altså blive i stand til at sænke din CPC, og herved få en sund ROI.

Med Google TrueView findes der 3 måder at få eksponeret sine videoer på Youtube på; In-stream, In-Search og In-Display.

In-stream:

Annoncen bliver afspillet i begyndelsen, i midten eller i slutningen af Youtubes partners videoer.

(Disse ”Partners” er hvilken som helst Youtubebruger, som har besluttet sig for at tjene penge på at få vist annoncer i deres videoer). Seere har dog mulighed for at skippe annoncen efter 5 sekunder. Hvis videoannoncen er 30 sekunder eller længere, vil man som annoncør kun betale hvis annoncen bliver set fuldt ud. Se nedenstående eksempel:

Annoncering på Youtube

In-search:

Annoncerne er placeret i søgeresultaterne når et specifikt søgeord bliver søgt efter, og bliver ikke afspillet med mindre den potentielle kunde trykker ind på videoen. Se nedenstående eksempel:

Display annoncering på youtube

In-Display:
Annoncerne dukker op mellem andre videoer på Youtube’s watch page og er markeret, så man kan se at det er en annonce. Denne type minder lidt om native advertising, hvor annoncen falder ind i dets miljø, så det ikke føles ”provokerende” for kunden at blive eksponeret for annoncen. Se nedenstående eksempel:

Sådan finder du ud af om Adwords for video er relevant for dig

Adwords for video tilbyder et ton af fordele, men det er ikke alle virksomheder som disse såkaldte fordele er relevante for. I de understående punkter opridser vi de tilfælde hvor Adwords for video, ikke er relevant:

– Hvis din målgruppe ikke ser videoer giver det ikke mening at bruge tid og budget på en kampagne, som alligevel ikke når ud til det rette publikum.

– Adwords for video’s CTR (Click through rate) kan være lav. Der kan være flere grunde til at dette hænder. Den hyppigste årsag til dette er, at man ikke henvender sig til det korrekte publikum og seeren er derfor ikke interesseret i annoncen. Hvis du vælger at benytte dig af ’’in-streamed” annoncer skal du også være opmærksom på at seerne ikke nødvendigvis er interesserede i din annonce, selvom de lader den spille færdig. Med de øvrige annoncetyper skal kunden klikke ind på annoncen for at se videoen, og der er derfor her, større chance for kunden er interesseret i det du tilbyder.

– Det siger sig selv at annoncen skal være gennemarbejdet, opsigtsvækkende samt interessant. Derfor er det vigtigt at vide hvordan man producerer en god video. Hvis ikke man har ressourcerne til at producere en video selv skal man i så fald have kapital nok til at hyre et eksternt firma til at udføre det. Hvis man som virksomhed ikke har råd eller budget til at få produceret en kvalitetsfilm, er det bedst at benytte sig af en anden type annoncering.

Hvordan du skaber den perfekte videoannonce:

Den bedst performende videoannonce er den, som skaber værdi for seeren. Tag f.eks. Karolines køkken. Her annoncerer de ofte for hvordan man kan bruge produktet i dagligdagens madlavning, i stedet for kun at fokuserer på selve produktet. De laver blandt andet videoer om hvordan man kan bruge deres hytteost til at lave lasagne og andre spændende retter, og hertil kommer de med en guide og opskrifter på, hvordan disse kan tilberedes med det produkt de sælger. Dette har en positiv indflydelse på forbrugeren, i og med man tildeler produktet en merværdi.

Nedenfor har vi opstillet 2 gode råd til hvordan du skaber den bedste mulige videoannonce:

1) Jo kortere desto bedre.

Vi kan hurtigt konkludere at folk mister interessesen efter kort tid. Vores opmærksomhed og vores tålmodighed er med tiden blevet mere og mere indskrænkede. Derfor bør dine annoncer ikke være mere end 60-90 sekunder lange. Dette gælder specielt annoncetypen ’’in-stream,’’ i og med seeren har mulighed for at skippe din videoannonce.

2) Fokusér din video efter specifikke søgeord
Dette er et altafgørende punkt. Hvis du ikke præsenterer dit indhold over for det rette publikum, kan du gå hen og spilde en masse penge. Du kan producere den bedste video, men hvis det ikke er relevant for seeren, kommer de ikke til at være opmærksomme på, hvad der foregår i filmen. Det er praktisktalt som at smide perler for svin. Dette betyder at du bør være omhyggelig med at vælge de rette søgeord samt hele tiden optimere og teste disse. Hertil kan det være nyttigt at fjerne de søgeord, som har en lav performance, specielt hvis dit budget er lavt. Se nedenstående eksempel:

En god måde at sikre dine videoer er relevante for seerne på, er ved at skabe unikke videoer for hver af dine søgeordsgrupper. Som for at tage et eksempel;

Lad os sige du ejer en webside, som tilbyder kunder at lære at kode HTML. Herunder har du to typer kunder. Du har kunde 1 som søger ’’Hvordan koder jeg HTML.’’ Og så har du kunde 2 som søger, ’’HTML kodnings kursus.’’ For at skabe værdi for kunde 1, er det vigtigt i denne annonce, at vise den potentielle kunde, en eller to måder at kode på, og herefter fortælle dem at de kan lære mere på dit kursus. Kunde 2 skal have præsenteret kurset med det samme samt hvilke fordele der er ved at tage netop dit kursus.

Vær derfor opmærksom på din kundegruppe for at få det bedst mulige resultat.

Sådan opsætter du Google TrueView videoannoncerne:

1. Log in på Google Adwords

2. Klik på fanen Kampagner. Du finder dine videokampagner i rullemenuen

“Alle kampagner” sammen med dine eventuelle øvrige kampagnetyper.

3. Klik på +KAMPAGNE og derefter på Video.

4. Angiv nu et kampagnenavn.

5. Følg nu nedenstående punkter for at oprette en standardkampagne:

– Vælg In-stream, in-search eller in-display annoncer ud for “Videoannonceformater”.
– Angiv et budget.
– Vælg de netværk, som videokampagnen skal eksponeres på
– Vælg de steder, som du ønsker at målrette din kampagne mod. Her kan du også ekskluderer de steder du ikke ønsker din annonce skal vises.
– Vælg et sprog dine kunder taler

6. Vælg de enheder du ønsker dine annoncer skal kunne vises på.

7. Klik på Gem og fortsæt.

8. Indtast et annoncegruppenavn.

9. Vælg en YouTube-video ud for “Din YouTube-video”.

10. Vælg enten In-stream, in-search, in-display-annoncer ud for “Videoannonceformat”.            Indtast de påkrævede oplysninger.

11. Angiv et budbeløb.

12. Rediger de målretningsmetoder, du vil bruge for dine annoncer. Dine annoncer vises som standard til alle seere.

13. Klik på Gem annoncegruppe.

Videoer har overtaget internettet med storm. Derfor er ”Adwords for video” en smart og innovativ måde at tiltrække kunder på. Selvom publikummet er stort, er der i denne type annoncering, mindre konkurrence, i og med mange marketingfolk stadig befinder sig i overgangsfasen; fra offline til online kommunikationskanaler. Hvis du er vant til brugen af Google Adwords, vil du formodentlig også finde ”Adwords for video,” nemt og overskueligt. Af den grund, hvis du bruger denne type annoncering korrekt, vil du hurtigt se fantastiske resultater og det vil give en positiv dominoeffekt gennem hele din økonomi, salg og brandværdi.

Så se at kom i gang!

Det ville glæde os meget at høre fra jer, om i har erfaringer med denne form for annoncering, og om dette blogindlæg har været behjælpeligt i forhold til oprettelsen af ”Adwords for video”. Vi glæder og til at høre fra jer. God weekend!

a-better-traffic.com kan hjælpe dig med effektiv Youtube annoncering. INTERESSERET? Udfyld formularen her eller ring 7020 4838 og få et tilbud!